søndag 30. november 2008

Topp fem styleskatere i Norge

Her er fem norske skatere med seriøst fet stil, og en som får den sagnomsuste "mystisk plassering", fordi rangeringer egentlig suger og er helt teit, men folk liker å lese det allikevel.

5. Kim Ottermo.

Denne trangbuksede karen har et bredt repertoar av triks, og velger terreng med omhu. Er herved oppfattet som typen til å egentlig ikke oppsøke media og generell eksponering, og vinner dermed mye undergrunns-kred. Siden jeg ikke er særlig flink å gjøre research og sverger til spontanblogging, så sier jeg også at det å være endel av Turf teamet betyr at du allerede har måttet gå gjennom et nåløye.



4. Erik Riks Nordli.

Denne karen river spots i filler med stor hastighet og ser ut til å være besatt av å avslutte linesa sine med semi-hammers og tricky big gap ollies. Til tross for at videoen er fra '06 tror jeg ikke denne karen har gitt for mye etter for trangbukse trenden og håper på at buksene fremdeles sitter luftig, og t-skjorte rekker lenger ned enn til navlen.



3. Fredrik Liland.

Freddie er en av Norges fremste veteraner, som etter ryktene holder koken på brettet. Med alltime classic "FTC Penal Code 101"'s Keith Hufnagel sin part som favoritt, og The Huf som sitt generelle forbilde, er det lite som kan gå galt. Han slammer voksent, skater hurtig og stomper hardt. Som f. eks å avslutte et line med fs. lipslide på gullrailen på rådhusplassen, som forøvrig Jamie Thomas var å så på da han var på turne i Oslo med Circa temaet. Kommentaren til synet av gullrailen var ingenting mer enn: "Og my God! You guys skate this thing!?"



2. Tom Erik Ryen.

Internationally known. Vanvittig luftig og stilfull skater som velger spotsene sine møysommelig og tilfører eleganse på områder folk ellers ville sett ut som krampeaktig døende katter under landinga. Som en av Norges mest profilerte skatere gir han også et godt inntrykk for den Norke skatescenen utad.



1. Michael Sommer.

En skater som henter triksa fra hjerterota og setter de ned på bakken med en bestemt letthet. Særdeles stilfull utføring som kan gi inntrykk av at han nesten gjør en demonastrasjon av hvordan enn triks skal gjøres, mer enn å bare simpelthendt utføre det. Liksom; "Her kommer et triks, og det skal gjøre sånn (pop), sånn (flip), sånn(catch) og sånn(stomp!).



Mystisk plassering: Christian Farstad.

Helt rå Trondheimsskater som har brent seg inn i synapsene mine etter en video der han buster flere eksepsjonellt tekniske triks ned en ledge i trikkestallen. Husker ikke alle triksene, men vet at det var en sw. 3-flip inni der, med en totally awesome ninjacatch. Her er det eneste jeg klarte å rote opp fra youtube.

Ingen kommentarer: